Teken de petitie voor behoud van het Rode Kruis afdeling Rijswijk

rode

De vrijwilligers van het Rode Kruis Rijswijk zijn verbijsterd. Zonder dat zij en verschillende bestuursleden het wisten, lijkt de afdeling te worden opgeheven. De afgelopen maanden zijn wij sterk gegroeid. Wij willen als zelfstandige afdeling kunnen functioneren.

https://rodekruisrijswijk.petities.nl/

De afdeling Rijswijk is opgericht op 1 juni 1939 en was, evenals de andere afdelingen van het Rode Kruis in Nederland, een zelfstandige vereniging met eigen statuten. Op 1 januari 2010 zijn de 357 afdelingen van het Nederlandse Rode Kruis samengevoegd in één vereniging. De locale afdelingen hebben een eigen bestuur en zijn verantwoordelijk voor de plaatselijke activiteiten.
De afdeling Rijswijk telt circa 65 vrijwilligers, waaronder ook jongeren. Deze vrijwilligers zetten zich – afhankelijk van hun interesse – in voor één of meer van onze activiteiten. Naast de al om bekende EHBO-dienstverlening bij evenementen, zijn vrijwilligers actief met sociale hulpverlening aan ouderen in bijv. zorgcentra of op de soosmiddagen. Maar ook op individuele basis wordt hulp geboden zoals bij de  vakantieprojecten. Vele honderden inwoners in het werkgebied van onze afdeling hebben baat bij deze activiteiten. Voorts zijn er ca. 800 inwoners binnen de gemeente Rijswijk die de activiteiten van het Nederlandse Rode Kruis en van onze afdeling financieel steunen als lid of donateur.

2 gedachtes over “Teken de petitie voor behoud van het Rode Kruis afdeling Rijswijk

Plaats een reactie