Raad en burgemeester Aboutaleb praten over Rijswijk in de regio

Op maandag 10 oktober is in het stadhuis een bijeenkomst over de rol van Rijswijk in de regio. Burgemeester Aboutaleb van de gemeente Rotterdam geeft bij deze gelegenheid zijn visie op de rol van Rijswijk in de regio. De ontmoeting dient tegelijkertijd als kennismaking van de gemeenteraad met de heer Aboutaleb in zijn functie van voorzitter van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

De rol van Rijswijk in de regio is één van de onderwerpen uit de Stadsvisie Rijswijk 2030. Rijswijk bevindt zich centraal in de MRDH en is er dus onlosmakelijk mee verbonden. De groei van de bevolking, de economie, de leefbaarheid en sociale samenhang zijn thema’s die ook in omliggende gemeenten spelen.

Rijswijk wil samen optrekken met de regio in het aanpakken van deze uitdagingen, maakt gebruik van de kracht van de regio en vult deze aan vanuit haar eigen kracht.

Als inwoner en/of belangstellende bent u van harte welkom om de bijeenkomst in het stadhuis op maandag 10 oktober van 17:00 tot 18:30 uur bij te wonen.

Programma

  • 17.00-17.10      Opening door burgemeester Bezuijen
  • 17.10-17.30      Beschouwing Robbert Nesselaar* over profilering van Rijswijk in de regio
  • 17.30-18.00      Keynote speech van burgemeester Aboutaleb met ruimte voor vragen
  • 18.00-18.30      Afsluiting door burgemeester Bezuijen, aansluitend een hapje en een drankje

*Robbert Nesselaar is project manager regiobranding bij Innovation Quarter, een organisatie gericht op branding van the ‘Rotterdam The Hague Region’/Province of Zuid-Holland.

Plaats een reactie